OTEVÍRACÍ DOBA
Po zavřeno / Ut-Čt 15-01 / Pá 15-04 / So 17-04 / Ne zavřeno

café / coctails / beer

Co kdyby...® OSTRAVA - AKCE

Chambord party - 25.-26.5.2012

Chambord je proslulý likér, který si lidé vychutnávají po celém světě. Pro svou sametovou bohatost a mnohostrannost je delikátní jak čistý, tak na ledu. Zároveň je nezaměnitelný jako klíčová ingredience v koktejlech či šampaňském. Chambord lehce přetvoří obyčejný nápoj v neobyčejný koktejlový zážitek.

Dnešní podoba Chambordu byla inspirována speciálním ostružinovým likérem, který se vyráběl na konci 17. století v údolí Loire Chateau ve Francii.

Poprvé byl Chambord představen králi Ludvíkovi XIV. při jeho návštěvě Chateau de Chambord. Tehdy bylo přirozené, že s vytříbenými královskými pokrmy byly konzumovány také výjimečné nápoje, na královském dvoře především likéry a koňaky.  V době vlády Ludvíka XIV. panovalo období nejen vznešené kuchyně plné přepychu a požitkářství, ale též období francouzského nacionalizmu přinášející Ludvíkovi  přezdívku „Král slunce“. Dnes si Chambord nevychutnává pouze elita národa, jeho obliba po celém světě neustále roste.

Výrobní proces vychází z chráněné receptury, nicméně, pojďme si ji alespoň trošku poodhalit.

Základ tvoří tři výrobní kroky:
První začíná promícháváním ostružin a malin, které se pak máčí po dobu 4 týdnů v ušlechtilých francouzských destilátech. Tento krok vyprodukuje jedinečné přírodní malinové aroma, které se v dalším kroku zachytává v podobě infuze.
V druhém kroku se k ovoci přidává další várka francouzského alkoholu, aby prostoupil ovocem a výsledný nápoj tak získal výraznou ovocnou chuť i vůni. Takto získaná infuze další 2 týdny odpočívá, přebývající alkohol se odsává a zbylé ovoce se jemně lisuje, dokud se nezíská přírodní šťáva a cukry. Právě z této části vzniká bohatá přírodní chuť Chambordu.
Poslední fázi se říká míchání. Mistrem tohoto kroku je „Maitre Liquoriste“ a jeho hlavní starostí je smíchávat bohatou ovocnou infuzi s koňakem a extrakty madagaskarské vanilky, mariánské citrusové kůry, akátového medu, bylinek a koření.
Výsledkem tohoto výrobního procesu je likér stáčený do exkluzivní pozlacené lahve, jejíž tvar i koruna připomínají královské dědictví starodávné Francie. V České republice jej nejčastěji objevíte v kvalitních barech a restauracích.

Chambord party - 25.-26.5.2012

Zpět na seznam akcí

webdesign by web-evolution